LEO MATHISEN 1946 Vol 7

Meet the Duke

LBR CD 13001

DKK 165,00 / 22,00

 

Bestil CD ved at udfylde felter* i højre side og tryk afsend

Beskrivelse

Meet the Duke / Meet the Duke / Creole Love Call / A String of Pearls / Nancy / Opus No. 1 / Opus No. 1 / Lonely Cabin / Lonely Cabin / Body and Soul / Take the “A” Train / Liza / Liza / Tea for Two / Billie’s Bounce / Gee, Baby, Ain’t I Good to You / Body and Soul / Blues in B-flat / Laura / Sweet Georgia Brown / 16 korte interviews + 116 siders booklet-materiale.


Anmeldelse – Leo Mathisen, vol 7

GULDALDERJAZZ I ORD OG TONER – Leo Mathisen “Meet the Duke 1946”, Little Beat Records.

**** Jazz. Det syvende album i den imponerende CD-serie med jazzlegenden Leo Mathisen er absolut interessant, om end det mere har karakter af en doktorafhandling end af en musikudgivelse.

Leo Mathisen. Det er fortsat et navn, der klinger godt i mangen et øre, til trods for at manden forlod denne verden – efter mange års sygdom – i 1969.

Leo Mathisen var en central figur i den danske – såkaldte – guldalderjazz. Og nu har det lille og utroligt entusiastiske pladeselskab, Little Beat Records, netop udgivet den syvende CD i en serie, der præsenterer alle – officielle som uofficielle – jazzindspilninger med pianisten, sangeren, kapelmesteren, komponisten, arrangøren og showmanden Leo Mathisen.

Vi er nået til året 1946, hvor Leo Mathisen sammen med sit band er i et af Statsradiofoniens studier for at indspille et program til såvel det danske som det udenlandske publikum. Og vi får både det udsendte og det ikke udsendte materiale, og vi hører en veloplagt Leo Mathisen, der stilistisk fokuserer på den amerikanske jazzmastodont Duke Ellington, hvilket betyder solid swingmusik i ganske originale arrangementer. Markant står den magtfulde trompetist Poul Thaulow, men også tenorsaxofonisten og sangeren Knut Knutssøn gør en god figur, ligesom Leo Mathisen nok engang viser sin mesterstatus ved tangenterne.

Kjeld Frandsen i Berlingske Tidende

den 8. december 2013

Radiooptagelser fra 1946

Resten af denne nyudgivelse rummer en radiooptagelse fra Restaurant München i Dahlerupsgade, 9. september 1946. Her afholder danske musikere en jam session med amerikanske kolleger fra Don Redmans Danmarks-gæstende orkester. Den navnkundige radiomand Svend Pedersen er mikrofonholder, og han indfanger ikke blot diverse musikalske indslag, han får også en snak med blandt andre koncertarrangøren Timme Rosenkrantz og orkesterlederen Don Redman samt de danske kapelmestre Erik Tuxen, Kai Ewans, Peter Rasmussen og Svend Asmussen. Sidstnævnte er som violinist i fineste form i “Tea For Two”, og så er det Leo Mathisen, der eftermiddagen igennem er manden ved flyglet. Dertil kommer gode bidrag fra blandt andre sangeren og trompetisten Peanuts Holland og basunisten Tyree Glenn samt gæstespillets store stjerne, tenorsaxofonisten Don Byas, der giver en eminent fortolkning af filmmelodien “Laura”.

Jo, absolut interessant materiale, og det samme må siges om de til CDen hørende tekster. Ud over en otte siders minutiøs diskografi er der et hæfte på ikke færre end 108 sider med baggrundsmateriale, først og fremmest om Don Redmans besøg. Og her er hver en sten vendt. Reportager,interviews, anmeldelser, billeder, kommentarer fra taltirge aktører og øjenvidner etc. etc. Ja, det nærmer sig en doktorafhandling. Kort sagt – læsestof til de lange vinteraftener – med tilhørende baggrunds- og/eller forgrundsmusik.