Little Beat Records • Rantzausmindevej 1 • 5700 Svendborg • Danmark • Tel. +45 6222 4302 • Fax +45 6222 3662 • E-mailmailto:bestilling@littlebeatrecords.dk?subject=Mail%20fra%20hjemmesideshapeimage_2_link_0

Arrangementet finder sted torsdag den 25. september hos Bilhuset Taastrup A/S, der i dagens anledning erstatter Peugeot-løverne med et antal jazzløver. Faktisk nogle af kongeløverne, om man så må sige – som det fremgår nedenfor. I stedet for brølende motorer altså swingende jazz i de festligt indbydende lokaler.


Dagens hovedbegivenhed

Danmarks mest anmelderroste og prisbelønnede jazzguitarist Jacob Fischer er endelig klar med sin første CD i eget navn – hvilken det er os en stor glæde at henlede opmærksomheden på. Herligt afvekslende trio optagelser med Hugo Rasmussen på bas og Janus Templeton på trommer, hvor Jacob Fischer virkelig får vist dybden og alsidigheden af sit store talent.

Violinlegenden Svend Asmussen er sprudlende og swingende gæstesolist og beviser, at 92 år ikke er nogen hindring for, at han leverer sit livs mest gribende balladefortolkninger.


Fischer har nået at medvirke i og præge utallige konstellationer med alle de bedste danske musikere. Siden 1992 medlem af Asmussens egen kvartet, hvor Fischers sublime instrumentbeherskelse har lagt sig smukt på linie med mesterens violinspil.


Svend Asmussen, der netop har 75 års jubilæum som professionel musiker, trækker via sin medvirken på denne CD en linie fra 1933 og helt frem til i dag. En utrolig indsats på intet mindre end verdensplan. Der kan sættes lighedstegn mellem dansk jazz’ beståen og Svend Asmussens karrierelængde, og der hersker heller ikke tvivl om, at Asmussen har status af nationalklenodie - en yderst up-to-date repræsentant vel at mærke!


Efter koncerten, der vil ligge i tidsrummet kl. 15.00 til ca. kl. 16.30, signerer Svend Asmussen og Jacob Fischer deres udgivelser.


I forlængelse af Fischer/Asmussen-oplevelsen serveres husets berømmede buffet.


Næste programpunkt

Omkring kl. 18.15 træder en anden stærk kombination an: Jesper Thilo og den overdådigt swingende Søren Kristiansens Trio. Jesper Thilo har også haft jubilæum i 2008 – 50 år som professionel musiker. Thilo har spillet med alt og alle og kendes ved sit stærkt personlige udtryk. Han har lært af de mest eftertragtede amerikanske forbilleder. Ikke via grammofonplader men ved at spille sammen med dem – og respekten har været gensidig. Kort sagt, Danmarks store tenorsaxofonist – right out of Kansas City!

Søren Kristiansen har gang på gang tryllebundet publikum og høstet markant anerkendelse hos vore strengeste anmeldere. En nylig udsendt solo CD afslører endnu flere sider af hans rige talent. Med Thomas Ovesen på bas og Mikkel Find på trommer er der tale om en ren power-house trio.

Jacob Fischer Trio feat. Svend Asmussen i Danmarks største løvebur

Koncertafslutning

Ud på aftenen – ved 20-tiden – kommer Hans Knudsen Jump Band på scenen. Her medvirker Hans Leonardo Pedersen, der i 2008 har 50 aktive år bag sig. Denne gang medbringer Jump Band’et bluesguitaristen Troels Jensen. Kvintetten har netop haft ubetinget succes på Femø Jazzfestival, og deres medvirken her falder fint i tråd med den igangværende Copenhagen Blues Festival. Hans Knudsen, piano, Leonardo, saxer, Jens Sølund, bas og Henrik Simonsen, trommer, sammen med Troels Jensen – hot, råt og blåt.


Dansk Guldalder Jazz

Til sammenkomsten er desuden indbudt veteraner fra Danmarks gyldne swing tid – heldigvis endnu vel repræsenteret ved adskillige af periodens foregangsmænd. Nogle af disse har endda medvirket i diverse tidligere Asmussen-sammenhænge – f.eks. Svend Hauberg, Jimmy og Jonny Campbell (ex Harlem Kiddies), Johan Poulsen, Preben Oxbøl og Poul Gregersen. Dertil en af krigstidens idealistiske jazzorganisatorer, 99-årige fru Ebba Heyman.


Det er glædeligt, at det stadig er muligt at fejre et antal af disse musikere, der bidrog til at udvikle jazzen førhen og dermed skabte et fint grundlag for efterfølgende udøvere at bygge videre på.


CD-udgivelser med sjældne danske optagelser

Little Beat Records og Bilhuset Taastrup A/S har nu gennem tre år samarbejdet om disse jazz-arrangementer og CD-udgivelser, der er blevet en tilbagevendende halvårlig begivenhed. Publikums respons har overhalet de største forventninger, så selv Bilhusets rummelige haller fyldes til bristepunktet.


CD-genudgivelserne med tidlig dansk swing fanger an. Musikken opnår en renæssance og finder sin plads i historien, idet mange af datidens præstationer tåler et genhør i dag. Udgivelsen af den ultimative Leo ’The Lion’ Mathisen CD-serie skrider planmæssigt frem, og Vol. 5 med Mathisens orkester rummer fin musik med både hans mindre og større grupper. På dagen sælges samtlige Little Beat CD-udgivelser til fordelagtige gæstepriser.


Kombinationen af de tilbageskuende aktiviteter og de aktuelle koncerter uddyber de forløbne års udvikling fra dengang og frem til nutidens musikopfattelse.


Mere information

Detaljerede oplysninger om Jacob Fischers ny CD fås hos guitaristen selv på telefon 35 427412 eller jf@jacobfischer.dk


Yderligere information om arrangementet den 25. september fås hos Søren Friis på telefon 48 186818 eller friis@viserogswing.dk
Tilbage